Jina 'Movement'

Jina is een Afrikaanse meisjesnaam en betekent 'beweging'. Ze is gemaakt van korenbloem en viooltje, uit eigen tuin, door mij zelf gekweekt. En wilde kardinaalsmuts, geplukt tijdens een van mijn wandelingen door de natuur van Maas & Waal. 

Als kind vond ik de kardinaalsmuts al prachtig, de bijzondere vorm en opvallende kleurcombinatie, roze met oranje. En het leuke is dat Jina meer is dan een kleurrijk plaatje voor boven de bank door het verhaal wat er schuilgaat achter haar bezieling.

Botanical Art - Cora van Ingen
Victoria 'Overcome'

Victoria is een Afrikaanse meisjesnaam en betekent 'overwinnaar'. Ze is gemaakt van esdoorn, beuk, bellenplant, anemoon, hop en bloesem. Ze heeft een fris herfstig uiterlijk, ook al vond ze haar oorsprong in warm Afrika.

Als kind speelde ik met de esdoorn zaden die ronddraaiend als propellors naar beneden dwarrelden wanneer je ze omhoog wierp. De hoedjes van de beukennoot vind ik nog steeds prachtig.

IMG-0246.jpg
Ashanti 'Life'

Dit is  Ashanti mijn allereerste Botanische Art print uit het Land van Maas & Waal. Gemaakt van Coreopsis, Cosmea, Salie en Japanse anemoon, gekweekt uit eigen tuin. Ashanti betekent ‘leven’, ze heeft een Afrikaanse uitstraling. En dat klopt, want daar vond ze haar oorsprong. 
 

Ashanti is meer is dan een kleurrijk plaatje voor boven de bank door het verhaal wat er schuilgaat achter haar bezieling.

IMG-0245.jpg
Nia 'Radiance'

Dit is Nia, een winterse Botanische Art print uit het Land van Maas & Waal. Gemaakt van Maagdenpalm, Clematis, Sedum, gekweekt uit eigen tuin en distel uit de natuur van het land van Maas & Waal. 

 

Nia betekent ‘Stralend’, ze heeft een winterse look met omdat ze in december is gemaakt, onder een koele donkerblauwe sterrenhemel.

IMG-0310.jpg
Mya 'Earth'

Mya is een Afrikaanse meisjesnaam en betekent 'Aarde'. Ze is gemaakt van korenbloem, goudsbloem, Japanse anemoon, Salie, Lavendel en Kamille. Alles uit eigen tuin, zelf gekweekt.

Mya maakt onderdeel uit van de Charity editie die is ontwikkeld voor Stichting Tanka Tanka in Gambia. Zo worden twee werelden met een contrasterend klimaat, via het hart met elkaar verbonden.

IMG-0317.jpg